Овцевъдна ферма село Събрано

6000 Стара Загора
ул.“Св. Княз Борис“                № 73, етаж 1
e-mail: studio_s1@abv.bg
тел.: 042/602 140
GSM: 0895/503114

sheep_pic

Отглеждане на овцете

Хуманното отношение към животните и екологично чистите храните за тях, са тясно свързани с качеството на добиваното агнешко месо от овцевъдната ферма в село Събрано.

Всички необходими видове храни за отглеждане на овцете от тяхното раждане до достигане на зряла възраст са наше собствено производство.

Фермата гарантира високото качество на произведеното агнешко месо.

Храненето на животните се извършва с храни, напълно удовлетворяващи техните потребности във всички етапи от тяхното развитие с екологично чисти фуражи и натурално майчино мляко.

При нас животните се отглеждат пасищно цялата година. През зимният период ги подхранваме допълнително с люцерна, ливадно сено, силаж, а също така и ечемик, пшеница, слънчогледов шрод и царевица.

lamb Ile de France pictures

Агнетата бозаят постоянно от майките си и не ги отбиваме за угояване. След навършване на определена възраст, всяко агне се пуска през целият ден да бъде при майка си, като сутрин и вечер се подхранват с мляко, фураж и люцерна във вид на сено. Целодневните разходки топят мазните и наливат агнетата само на месо с нисък процент мазнини. Така отглежданите от нас овце се доближават до първичното и естествено природно съществуване, един от начините за получаване на по-крехко и вкусно нискохолестеролно месо.

Овцете от породата Ил дьо Франс отглеждани във фермата в село Събрано са с висока плодовитост 130 - 160%. и не отстъпват по продуктивни показатели на внесените от Франция.

Фермата е под постоянен ветеринарен контрол. За стадата се грижи ветеринарен лекар, който поддържа постоянна връзка с районната ветеринарна служба. Освен това се поддържат постоянни напътствия и консултации с водещи учени от ВМФ (Ветеринарномедицински факултет) – гр. Стара Загора.

1 2 3 4 5 6